Slide 1
МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА

Здружението за остварување на заеднички интереси на банките и унапредување на нивното работење – МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА – Скопје, регистрирано e во Централниот регистар на 30.4.2018 година...

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

За нас

Здружението за остварување на заеднички интереси на банките и унапредување на нивното работење МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА Скопје регистрирано e во Централниот регистар на 30.4.2018 година, а нејзини основачи се сите банки и штедилници кои работат согласно одредбите од Законот за банки и поединечните акти донесени од гувернерот на Народната банка.

Повеќе…

ЧЛЕНОВИ

Членови на МБА се банки и штедилници основани во државата кои работат согласно одредбите од Законот за банките и поединечните акти донесени од Гувернерот на НБРМ.

Повеќе…

ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО

Маја Стевкова Штериева
Претседател на МБА

Тони Стојановски
Заменик-претседател на МБА

Милена Перчинкова
Извршен секретар на МБА

Повеќе…

КОМИСИИ

Како постојани работни тела во рамки на МАКЕДОНСКАТА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА – Скопје се формирани следните дванаесет комисии:

Повеќе…

ЧЛЕНОВИ

Членови на МБА се банки и штедилници основани во државата кои работат согласно одредбите од Законот за банките и поединечните акти донесени од Гувернерот на НБРМ.

Повеќе…

ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО

Маја Стевкова Штериева
Претседател на МБА

Тони Стојановски
Заменик-претседател на МБА

Милена Перчинкова
Извршен секретар на МБА

Повеќе…

КОМИСИИ

Како постојани работни тела во рамки на МАКЕДОНСКАТА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА – Скопје со самото нејзино основање се формирани следните дванаесет комисии:

Повеќе…

Активности

Одржано 28. годишно собрание на АЦИ Македонија ЗФП

Од 26 до 28 мај во Струмица се одржа 28. Годишно собрание на АЦИ Македонија Здружение на финансиски пазари ...
Прочитај повеќе...

Одржана седница на Одборот за избор и следење на референтни банки

Универзална инвестициона Банка АД Скопје се вклучува во листата на референтни банки ...
Прочитај повеќе...

Комисија за документарно работење при МБА – Работилница за акредитивно работење

Позитивната енергија меѓу учесниците на работилницата за гаранциско работење се повтори и на втората средба од ваков тип, посветена на ...
Прочитај повеќе...

Европскиот квиз за пари се врати во Брисел за да ја поттикне финансискита писменост

Македонски претставници во Брисел беа Кирил Китевски и Кристијан Лазароски од ОУ “Мите Богоевски” од Ресен Тимот од Грција ја ...
Прочитај повеќе...

Извршниот директор и член на Одборот на директори на Косовската банкарска асоцијација д-р Петрит Балија во посета на МБА

Продлабочување на соработката помеѓу двете банкарски здруженија, промовирање на најдобрите банкарски практики, едукација, дигитализација, одговорното банкарство, беа главните теми на разговор на состанокот што ...
Прочитај повеќе...

Објавен деветиот број на МБА Е-билтен

Македонската банкарска асоцијација го издаде деветиот број на кварталникот МБА Е-билтен ...
Прочитај повеќе...

13


БАНКИ

2


ШТЕДИЛНИЦИ

2


ИНСТИТУЦИИ