Slide 1
МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА

Здружението за остварување на заеднички интереси на банките и унапредување на нивното работење – МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА – Скопје, регистрирано e во Централниот регистар на 30.4.2018 година...

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

За нас

Здружението за остварување на заеднички интереси на банките и унапредување на нивното работење МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА Скопје регистрирано e во Централниот регистар на 30.4.2018 година, а нејзини основачи се сите банки и штедилници кои работат согласно одредбите од Законот за банки и поединечните акти донесени од гувернерот на Народната банка.

Повеќе…

ЧЛЕНОВИ

Членови на МБА се банки и штедилници основани во државата кои работат согласно одредбите од Законот за банките и поединечните акти донесени од Гувернерот на НБРМ.

Повеќе…

ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО

Маја Стевкова Штериева
Претседател на МБА

Тони Стојановски
Заменик-претседател на МБА

Милена Перчинкова
Извршен секретар на МБА

Повеќе…

КОМИСИИ

Како постојани работни тела во рамки на МАКЕДОНСКАТА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА – Скопје се формирани следните комисии:

Повеќе…

ЧЛЕНОВИ

Членови на МБА се банки и штедилници основани во државата кои работат согласно одредбите од Законот за банките и поединечните акти донесени од Гувернерот на НБРМ.

Повеќе…

ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО

Маја Стевкова Штериева
Претседател на МБА

Тони Стојановски
Заменик-претседател на МБА

Милена Перчинкова
Извршен секретар на МБА

Повеќе…

КОМИСИИ

Како постојани работни тела во рамки на МАКЕДОНСКАТА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА – Скопје со самото нејзино основање се формирани следните комисии:

Повеќе…

Активности

Корпоративна стратегија при спојувања и превземања во пракса, предавач м-р Димитар Фуна

Вчера, 15.5.2024 година во организација на Комисијата за финансиско реструктурирање на корпоративен долг се одржа работилница на тема: Корпоративна стратегија ...

European micro-credentials and professional qualifications certification system in the banking & financial services sector – MiCreS

Тематска област: Менаџмент и развој на човечки ресурсиВреметраење: 01.01.2024 - 31.12.2026Клиент: Европска агенција за образование и култура (EACEA)Регион: Низ целиот ...

Објавен тринаесетиот број на МБА Е-билтен

Македонската банкарска асоцијација го издаде тринаесетиот број на кварталникот МБА Е-билтен ...

Известување за злоупотреба на социјалните мрежи на името и логото на МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА

Почитувани,На социјалните мрежи Instagram, Facebook и сл. се појавуваат рекламни објави (ads) каде неовластено се користи логото и називот на ...

Кралицата Матилда се сретна со нашиот тим кој освои бронза на Европскиот квиз на парите

Нашите претставници на Европскиот квиз на парите, учениците Кирил Китевски и Кристијан Лазароски, кои го освоија третото место на овој ...

Нашиот тим со бронзена медала на финалето на Европскиот квиз за пари 2024 година

Учениците Кирил Китевски и Кристијан Лазароски од СОУ „Цар Самоил“од Ресен, под менторство на професорката Дијана Ѓоргиевска го освоија третото ...

13


БАНКИ

2


ШТЕДИЛНИЦИ

2


ИНСТИТУЦИИ