Slide 1
МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА

Здружението за остварување на заеднички интереси на банките и унапредување на нивното работење – МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА – Скопје, регистрирано e во Централниот регистар на 30.4.2018 година...

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

За нас

Здружението за остварување на заеднички интереси на банките и унапредување на нивното работење МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА Скопје регистрирано e во Централниот регистар на 30.4.2018 година, а нејзини основачи се сите банки и штедилници кои работат согласно одредбите од Законот за банки и поединечните акти донесени од гувернерот на Народната банка.

Повеќе…

ЧЛЕНОВИ

Членови на МБА се банки и штедилници основани во државата кои работат согласно одредбите од Законот за банките и поединечните акти донесени од Гувернерот на НБРМ.

Повеќе…

ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО

Маја Стевкова Штериева
Претседател на МБА

Тони Стојановски
Заменик-претседател на МБА

Милена Перчинкова
Извршен секретар на МБА

Повеќе…

КОМИСИИ

Како постојани работни тела во рамки на МАКЕДОНСКАТА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА – Скопје се формирани следните дванаесет комисии:

Повеќе…

ЧЛЕНОВИ

Членови на МБА се банки и штедилници основани во државата кои работат согласно одредбите од Законот за банките и поединечните акти донесени од Гувернерот на НБРМ.

Повеќе…

ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО

Маја Стевкова Штериева
Претседател на МБА

Тони Стојановски
Заменик-претседател на МБА

Милена Перчинкова
Извршен секретар на МБА

Повеќе…

КОМИСИИ

Како постојани работни тела во рамки на МАКЕДОНСКАТА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА – Скопје со самото нејзино основање се формирани следните дванаесет комисии:

Повеќе…

Активности

Комисијата за хартии од вредност на РМ го презентираше новиот финансиски инструмент – перпетуална обврзница

Претседателот на Комисијата за хартии од вредност на РМ м-р Нора Алити со тимот пред членовите на Македонската банкарска Асоцијација ...
Прочитај повеќе...

Трета седница на МБА

МАКЕДОНСКАТА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА на третата седница, одржана на 22.8.2018 година, усвои правила за избор и обврски на референтни банки кои ...
Прочитај повеќе...

Сити Банка ја награди Комерцијална банка како најдобра во меѓународните плаќања во 2017 г.

Како признание за брзината и квалитетот на меѓународните плаќања во долари и оваа година Комерцијална банка АД Скопје е добитник ...
Прочитај повеќе...

ФУЛМ Македонија – најдобра во светот!

Сингапур, Sun Tech City. Престижната награда за 2018 – World Council Growth Award (награда за најголем раст од Светскиот совет на кредини унии), ...
Прочитај повеќе...

Втора седница на Собранието на Македонската банкарска асоцијација

КОНСТИТУИРАНИ КОМИСИИТЕ И ОДОБРЕН ПРОЕКТ ЗА ЕДУКЦИЈА НА МЛАДИ Собранието на Македонската банкарска асоцијација на својата втора седница, одржана на ...
Прочитај повеќе...

МБА на семинар на Управата за јавни приходи, Даночна академија

На семинарот на тема “Со рано идентификување и брзо реагирање кон долгот, до поефикасна наплата" организиран за вработени во Управата ...
Прочитај повеќе...

13


БАНКИ

2


ШТЕДИЛНИЦИ

2


ИНСТИТУЦИИ