Комисија за документарно работење при МБА – Работилница за акредитивно работење

Позитивната енергија меѓу учесниците на работилницата за гаранциско работење се повтори и на втората средба од ваков тип, посветена на акредитивите.

Предвидените теми од заинтересираните за овој настан не беа исцрпени во предвидениот рок за споделување на практичните искуства. Но, и самите учесници констатираа дека се потребни дебати за прашања од оперативна природа во документарното работење. Тоа го наметнува логичниот заклучок дека е нужно да се продолжи со практикувањето на специјалистички разговори во КДР при МБА и во наредниот период.

niksa

About niksa