ММФ на средба со МБА

Делегацијата на Меѓународниот монетарен фонд, предводена од Бергљот Бјорнсон Баркбу, шеф на мисијата, ја посети Македонската банкарска асоцијација.

Мисијата на ММФ, во која уште беа и Стефани Ебле, шеф на канцеларијата на ММФ во Скопје, Ли Лин, Мизухо Кида, Луис Рабиер и Ѓорѓи Нацевски во просториите на МБА ја пречекаа заменикот претседател, м-р Тони Стојановски и извршниот секретар на МБА, м-р Милена Перчинкова.

На средбата се разговараше за макроекономските случувања и предизвиците со кои се соочува банкарскиот сектор.

niksa

About niksa