ПрајсвотерхаусКуперс Северна Македонија претстави „Компаративна студија за банкарскиот сектор во Северна Македонија“

Денес, Македонската банкарска асоцијација организираше работилница на која ПрајсвотерхаусКуперс Северна Македонија ја претстави „Компаративна студија за банкарскиот сектор во Северна Македонија“. 

Покрај локалниот тим, презентери беа Тијана Сасиќ, менаџер и Бранко Поповиќ, директор во одделот за советодавни услуги од ПрајсвотерхаусКуперс Србија кои неколку години ја подготвуваат оваа студија за потребите на банките во Србија, БиХ и Словенија.  

Презентацијата ја следеа претставници на членките на Македонската банкарска асоцијација од секторите за работа со правни и физички лица.

niksa

About niksa