Кристални ѕвона за членки на МБА од Македонска берза

Македонската берза на својата јубилејна 20-та Годишна конференција, што се одржа во Охрид на 29 март, на која присуствуваа и претставници на Македонската банкарска асоцијација, по 12-ти пат ги додели наградите Кристално ѕвоно за најтранспарентно которани акционерски друшта во Република Македонијa.

Членките на Македонската банкарска асоцијација, Комерцијална банка АД Скопје и НЛБ банка АД Скопје освен ѕвоната добија и награди и според износот и бројот на трансакции на овластени пазарни учесници на пазарот на хартии од вредност.

niksa

About niksa