Slide 1
МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА

Здружението за остварување на заеднички интереси на банките и унапредување на нивното работење – МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА – Скопје, регистрирано e во Централниот регистар на 30.4.2018 година...

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

За нас

Здружението за остварување на заеднички интереси на банките и унапредување на нивното работење МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА Скопје регистрирано e во Централниот регистар на 30.4.2018 година, а нејзини основачи се сите банки и штедилници кои работат согласно одредбите од Законот за банки и поединечните акти донесени од гувернерот на Народната банка.

Повеќе…

ЧЛЕНОВИ

Членови на МБА се банки и штедилници основани во државата кои работат согласно одредбите од Законот за банките и поединечните акти донесени од Гувернерот на НБРМ.

Повеќе…

ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО

Маја Стевкова Штериева
Претседател на МБА

Тони Стојановски
Заменик-претседател на МБА

Милена Перчинкова
Извршен секретар на МБА

Повеќе…

КОМИСИИ

Како постојани работни тела во рамки на МАКЕДОНСКАТА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА – Скопје се формирани следните комисии:

Повеќе…

ЧЛЕНОВИ

Членови на МБА се банки и штедилници основани во државата кои работат согласно одредбите од Законот за банките и поединечните акти донесени од Гувернерот на НБРМ.

Повеќе…

ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО

Маја Стевкова Штериева
Претседател на МБА

Тони Стојановски
Заменик-претседател на МБА

Милена Перчинкова
Извршен секретар на МБА

Повеќе…

КОМИСИИ

Како постојани работни тела во рамки на МАКЕДОНСКАТА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА – Скопје со самото нејзино основање се формирани следните комисии:

Повеќе…

Активности

Во Македонска Банкарска Асоцијација се разгледаа новите предлог-одлуки на Народна Банка

На состанокот со членките на Македонската банкарска асоцијација и претставниците на Народната Банка на Република Северна Македонија беа разгледани предлог ...

Министерката Царовска ги презентираше можностите од Законот за практиканство на претставниците на Македонската банкарска асоцијација

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска со својот тим го промовираше новиот Закон за практиканство пред претставниците на ...

Одржан состанок со претставници на АТТФ

На 16.07.2019 година, вчера, во просториите на Македонска банкарска асоцијација се одржа состанок со претставници на АТТФ. Од страна на ...

Состанок на претседателството на МБА со мисијата на ММФ

М-р Тони Стојановски, заменик претседател на Македонска банкарска асоцијација, денес во просториите на асоцијацијата одржа состанок со мисијата на ММФ ...

Состанок на работната група на законот за финансиски инструменти

Работната група на Законот за финансиски инструменти фомирана од членовите на Комисијата за работење со хартии од вредност активно и ...

Презентација на Crowdfunding Platform Funderbeam на дванаесетата седница на собранието на МБА

На дванаесетата седница на Собранието на Македонска банкарска асоцијација се одржа презентација за Funderbeam. Funderbeam е платформа за crowdfunding преку ...

13


БАНКИ

2


ШТЕДИЛНИЦИ

2


ИНСТИТУЦИИ