Едон Хамбари, победник на националниот натпревар на Европскиот квиз на пари

Овогодишниот победник на националниот натпревар на Европскиот квиз на пари е Едон Хамбари. Едон Хамбари е роден на 26. јуни 2005 година во Дебар. Тој е одличен ученик при основното училиште „Исмаил Ќемали“ в0 Чаир, Скопје. Има освоено прво место на Регионалната олимпијада по математика организирано од Друштвото на математичари и информатичари „Паскал“ во 2016, … Продолжи со читање Едон Хамбари, победник на националниот натпревар на Европскиот квиз на пари