Андреј Шумански, вицешампион на националниот натпревар „Европски квиз на пари“

Второ пласиран на националниот натпревар „Европски квиз на пари“ е Андреј Шумански. Андреј Шумански е роден на 19 Ноември 2006 година во Скопје. Одличен ученик е во ОУ„Кирил Пејчиновиќ’’ во Скопје. Отсекогаш го фасцинирале бројките и математиката. Има освоено II место во 2017 година и III место во 2019 година на Регионалните натпревари по математика … Продолжи со читање Андреј Шумански, вицешампион на националниот натпревар „Европски квиз на пари“