РАБОТЕН СОСТАНОК ВО МБА – Иницијатива за нов корпоративен извештај

По иницијатива на Македонското кредитно биро во Македонската банкарска асоцијација на 16.11.2018 се одржа работен состанок на кој присуствуваа претставници на скоро сите членки на МБА и на кој беше разгледуван предлогот за нов корпоративен извештај.

Од Комисијата за ризици на МБА предлогот беше поздравен и активно ќе се вклучат во неговото допрецизирање.

Новиот корпоративниот извештај ќе го поедностави начинот на осознавање на секој потенцијален корпоративен клиент.

niksa

About niksa