Во МБА презентирана студија за олеснување на финансиски трансакции

Денес во просториите на Македонската банкарска асоцијација се одржа уште една презентација во соработка со проектот на УСАИД за факторинг и Проект на УСАИД за развој на деловниот екосистем.

Горан Дамовски, Агробизнис тим лидер во рамки на Проектот за регионален економски развој, ја презентираше Физибилити студијата за потребата од олеснување на финансиските трансакции во синџирот на добавувачи (кооперанти) со фокус во аграрниот сектор.

Презентацијата:

niksa

About niksa